Çello Kursu İzmir ailesi olarak bugün sizler için Bemol Ve Diyez Notaların Farkı Nedir konsunu ele alacağız.. Müziğe yeni başlayan, notaları ve ritimleri yeni yeni öğrenen herkesin kafasında birbirine paralel bir sürü soru vardır. Bu sorulardan bazıları ritimlerle, bazıları harmoniyle bazıları ise temel olarak notalarla ilgilidir. Örneğin müzik konusunda bir amatörün aklında bemol ve diyez notaların arasındaki fark nedir sorusu sıkça dolaşır.
Peki siz bu sorunun cevabını biliyor musunuz? Eğer cevabınız hayır ise ve siz de bemol ve diyez notaların arasındaki farkı merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre. Çünkü bu yazımızda bu sorunun cevabını iki farklı perspektiften vereceğiz. Bu iki perspektiften biri akustik perspektif, diğeri müzik teorisi perspektifi.
Çello Kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın..
Bemol Ve Diyez Notaların Farkı Nedir
Akustik Ve Teorik Perspektiften Bemol Ve Diyez Notalar Arasındaki Farklar
Akustik olarak, D # 4 ve Eb4 aynı notalardır. Her ikisi de standart enstrüman ayarında 311.13 Hz frekansta titreşen ses dalgalarını temsil eder. Bu nedenle, piyanoda bir D # 4 ve bir Eb4 çalacak olsaydınız, aynı piyano tuşuna basıyor olurdunuz. Mutlak perdeye sahip bir kişi, bir notanın D #, diğeri Eb olduğunu söyleyemez. Akustik olarak tamamen aynılar.
Müzik teorisi açısından ise, hangi tuşta göründüğüne bağlı olarak bir nota D # veya Eb olarak adlandırılacaktır. Batı müziği keskin tuşlar ve düz tuşlar gruplarına ayrılmıştır. Genel bir kural olarak, “düz tuşlar” düz kazalara ve “keskin tuşlar” keskin kazalara neden olur. Böylece, D # ve Eb notlarımıza geri dönmek için, D # geleneksel olarak E veya B gibi keskin tuşlarda görünür. Eb geleneksel olarak Ab veya C minör gibi düz tuşlarda görünür.
Hangi Perspektif Bizim İçin Daha Önemlidir
Bemol ve diyez notaları arasındaki farklara iki perspektiften de bakmak bizi yanlış sonuçlara götürmez ancak tabi ki bu perspektiflerden biri diğerine nazaran bizim için daha önemlidir. Peki daha önemli olan hangi perspektiftir sizce akustik mi, müzik teorisi mi?
Sonuç olarak bakacak olursak akustik perspektif daha önemlidir. Çünkü dinleyicilerin yaşayacağı şey budur. Bir dinleyici, bir nota parçasının D # 4 veya Eb4 denmesini umursamaz. İzleyici koltuğundan aynı ses frekansını duyar. Ve günün sonunda, müzikle ilgili en önemli şey budur. Bir izleyiciye nasıl ses çıkardığı.